"Død og fordervelse i tre akter – operahistorien i kortversjon, et kræsjkurs i opera for deg som ikke visste at du elsket opera"

Sverre Gunnar Haga var fra 1993 til 2005 kulturjournalist i Dagbladet, senere,, informasjonssjef i Operaen fra 2007 til 2010. Fra 2012 har han jobbet som kommunikasjonssjef i Norsk Form, hvor han nå fortsatt jobber i Norsk design- og arkitektursenter(Norsk Form og Norsk designråd ble slått sammen til dette i 2014).


Han har også gitt ut seks bøker, og er bokaktuell igjen høsten 2018 med boka "Norgeshistorier".Sverre Gunnar Haga mener det er regelrett synd på mennesker som ikke hører på opera. Og han har tenkt å redde dem ut av det ytterste mørke, med foredraget med den korte tittelen: "Død og fordervelse i tre akter – operahistorien i kortversjon, et kræsjkurs i opera for deg som ikke visste at du elsket opera".

Det 45 minutter lange foredraget er en humoristisk vandretur gjennom operahistorien. Han serverer morsomme og spennende anekdoter, lydklipp og videoer, den komplette operahistorien (nesten), tipsene om hva og hvem du bør lytte tilog utforsker hva som egentlig skjer når en sangstemme, uten omveier, treffer deg rett i hjertet.
Men foredraget omhandler også alle de spørsmålene du ikke turte å stille:
Hva er opera – og hvorfor virker det så sterkt?
Hva bør jeg høre på først?
Hva skjer – hjelp – når jeg skal i operaen for første gang?
Når skal jeg klappe?
Når skal jeg ikke klappe?
Hvorfor dør så mange sopraner?