Idretten som rustningskappløp

Dagens internasjonale toppidrett er blitt en knallhard kamp mellom systemer der man tar i bruk alle nye midler og teknikker.

Mandag 11. desember kommer den kjente og markerte idrettsprofessor emeritus Gunnar Breivik til Seniorakademiet Ekeberg/Bekkelaget for å sette etisk søkelys på toppidretten. Tema for foredraget er: «Idrettsheltene - moralske forbilder eller sirkusartister?».

Breivik har vært skeptisk til Toppidrettssenterets styringsregel fra 90-tallet om at alt som ikke er forbudt, er lov. Derfor var han også kritisk til at Norge skaffet seg breial smørebuss og opererte med medisinering av utøvere i annen etasje mellom heat under sprintlangrenn.

Etter åtte år som student innen teologi og filosofi begynte Breivik på Norges Idrettshøyskole hvor han senere skulle bli rektor. Han innså at kroppen måtte med for at han skulle bli et helt menneske.

Spenning overfor aktiviteter som gir sterke opplevelser, har alltid fulgt han. Derfor har han prøvd det meste innen risikosport. Men nå har han roet seg ned. Han vedgår at eldre lettere kan få skader og nøyer seg nå med klatring, padling og slalåm.

Foredraget holdes i Bekkelaget menighetssenter i Sandstuveien 15. Møtene i Seniorakademiet  begynner kl. 11.30 med kringle, kaffe og sosialt samvær. Breivik inntar scenen kl. 12.30.     

 

Vi har gleden av å invitere til nye, spennende møter høsten 2017.