Referat fra tur til Gardasjøen

Dag 1:

24. april 2019 kl.07.00 startet bussen fra Lierbyen med kurs mot Gardermoen hvor vi gikk om bord i flyet som bragte oss til Marco Polo lufthavn i Venezia. Vi var 26 spente pensjonister pluss vår eminente reiseleder Kjersti fra Team Tour. Etter ankomst ventet nok en buss som brakte oss til vinslottet Castello di Roncardo hvor vi etter en omvisning fikk smake på noen av deres viner og litt brød, ost og Salami. Turen gikk så videre til Gardasjøen og byen Toscolano-Moderno hvor vi skulle bo resten av oppholdet. Det var også her vi inntok alle middagene. Flere benyttet noen kveldsstunder til å utforske de idylliske områdene rundt byen.

 

Dag 2:

Dagen startet med ferge over Gardasjøen og buss videre til byen Bardolino hvor vi besøkte olivenoljemuseet med omvisning og prøvesmaking. Deretter var det sightseeing i Bardolini og besøk i vingården Azienda Agricola C Bottura hvor det også ble her vinsmaking og enkel lunch. Vi fikk nå hilse på vår lokale guide Agneta som fulgte oss resten av turen. Hun var svensk men bosatt i områden og hadde veldig mye kunnskaper som hun delte med oss.

 

 

 

 Dag 3:

Busstur til Venezia. Bussen parkerte i utkanten av byen og vi kjørte båt inn til sentrum og spaserte derfra forbi Sukkenes Bro og   Markusplassen til restauranten hvor vi skulle spise lunch. Dette var ved bredden av Canal Grande med utsikt mot broen Ponte di Rialto. Etterpå ble det en guidet tur rundt i byen og fikk se en del av de viktigste severdighetene. Vi avsluttet med en båttur fra  Markusplassen gjennom Canal Grande tilbake til bussen.

 

 

 

 

Dag 4:

Busstur til den vakre byen Verona og sigthseeing der. Vi fikk bl.a. se se den gamle Romerske  Areana de Verona hvor det hver sommer arrangeres operaforestillinger. Så var det en lunch i Pizzeria San Matteo Church  som tidligere hadde vært kirke.  Turen gikk så videre til Tommasi vingård hvor vi fikk smake på noen av deres viner med tilhørende snacks.

 

 

 

 

Dag 5:

Dagens reisemål var den vakre byen Bergamo. Vi kjørte en kabelbane opp til gamlebyen som lå på en høyde over selve Bergamo. Her fikk vi en omvisning og det ble også tid til å ta et gruppebilde. Etter det var det en gedigen lunch med flere retter i Trattoria Caprese. På hjemveien stoppet vi i den idylliske byen Iseo ved innsjøen Lake Iseo

 

 

 

 

Dag 6:

Vi måtte stå tidlig opp, avreise fra hotellet var satt til kl. 06.00 for å rekke flyet men hotellet stilte likevel opp med fullt frokostbord kl. 05.00.

 

Dette var en veldig hyggelig tur med mange fine opplevelser, mye god mat og drikke og mye sosialt samvær og moro. Været var litt vekslende men stort sett kom det meste av regnet når vi satt i bussen.

 

Takk for turen, hilsen Anne Katrine og Svein Westerheim