Senioruniversitetet i Lier arrangerer dagstur til Vikersundbakken, Krøderen og Villa Fridheim 11. september 2019

Referat fra tur til Gardasjøen

Dag 1:

24. april 2019 kl.07.00 startet bussen fra Lierbyen med kurs mot Gardermoen hvor vi gikk om bord i flyet som bragte oss til Marco Polo lufthavn i Venezia. Vi var 26 spente pensjonister pluss vår eminente reiseleder Kjersti fra Team Tour. Etter ankomst ventet nok en buss som brakte oss til vinslottet Castello di Roncardo hvor vi etter en omvisning fikk smake på noen av deres viner og litt brød, ost og Salami. Turen gikk så videre til Gardasjøen og byen Toscolano-Moderno hvor vi skulle bo resten av oppholdet. Det var også her vi inntok alle middagene. Flere benyttet noen kveldsstunder til å utforske de idylliske områdene rundt byen.

 

«Stormakten Kina - venn eller fiende?»

Kina reiser seg med rå kraft, og mange spør: Blir den oppadstigende stormakten en venn eller fiende? Landet styres av en streng leder som kan sitte på livstid - om han selv vil. Om noen år vil Kina passere USA og ha den største økonomien i verden. Både amerikanere og europeere er urolige.

Norge normaliserte forholdet til Kina i 2016 etter seks år i «fryseboksen». Regjeringen forhandler nå om en frihandelsavtale med landet. 

Torbjørn Færøvik er historiker med Kina som spesialfelt. Han har skrevet ti bøker om Kina og Asia. For tre av dem har fått Brageprisen. 

Foredraget holdes i Frogner Menighetshus, klokkersvingen 1, Lierbyen.

Du er velkommen til å høre foredrag uten å være medlem. Da betaler du kr. 100,- pr. gang.

Senioruniversitetet i Lier og andre frivillige ble hedret under Seniorfestivalens arrangement på kulturscenen.