VELKOMMEN TIL JULEMØTE


Hans Christian Bangsmoen holder foredrag i Seniorakademiet Ekeberg/Bekkelaget 10. desember 2019 – «Gylne dråper - med skråblikk på norsk akevitt før og nå»

Vi er så heldige å få besøk av Hans Christian Bangsmoen – tidligere informasjonsdirektør i rederiet Wilh. Wilhelmsen og som i 1999 var med på å stifte Norske Akevitters Venner.
Hans Christian Bangsmoen vil ta for seg deler av den den norske akevitthistorien, presentere ulike typer akevitt og sammenhengen mellom mat og akevitt. Han vil videre presentere den unike historien om den norske linjeakevitten og se nærmere på det arbeidet som gjøres for å formidle kunnskap om norsk mat- og drikkekultur. Det hele blir krydret med "akevittfaglige" historier og anekdoter.
Hans Chr. Bangsmoen (f. 1943) er utdannet adjunkt fra Universitetet i Oslo med bl.a. fagene norsk og historie. Han ble ansatt i rederiet Wilh. Wilhelmsen i 1971 og var i perioden 1975 - 2005 informasjonsdirektør med ansvar for rederiets interne og eksterne informasjon og samfunnskontakt. Deretter var han engasjert som prosjektleder og seniorrådgiver frem til 2011. Han har sammen med skipsfartshistorikeren Bård Kolltveit skrevet boken " Wilh. Wilhelmsen 150 år - historien og historier" som utkom på rederiets 150 års jubileum i 2011.

Han er en meget benyttet foredragsholder og var bl.a. pressesjef under vinter OL på Lillehammer i 1994. I 1989 ble han kåret til "Årets informasjonssjef" for håndteringen av Partnair-ulykken der Wilhelmsen mistet 50 av sine ansatte i Nordens største flyulykke.

Bangsmoen var med å stifte Norske Akevitters Venner i 1999 og var i nær 15 år foreningens visepresident. Foreningen har i dag mer enn 7.000 medlemmer spredt over hele landet og arbeider meget aktivt med å formidle kunnskap om norsk mat- og drikkekultur.
Seniorakademiet avholder sine møter i Bekkelaget menighetssenter i Sandstuveien i Sandstuveien 15. Møtet begynner kl 11.30 med kaffe, kringle og sosialt samvær. Foredraget starter kl 12. 30.

Gratis inngang for medlemmer. Møtet er åpent for alle interesserte. Inngangsbillett er da kr 50.-.


VEL MØTT!