Møte i Seniorakademiet Ekeberg/Bekkelaget - 8. oktober 2018
 
« Kina – en truende verdensmakt?» Et møte med journalist i NRK og tidligere Asia-korrespondent for NRK, Peter Svaar.
 
Peter Svaar var Asia-korrespondent i perioden 2014 – 17 og dekket nyheter fra Asia for NRK, med hovedkontor i Beijing i Kina. De som kjenner Peter Svaar, sier at han er en uredd og fargerik journalist, og vi ser frem til å høre om hans erfaringer fra arbeidet som korrespondent i Kina.
 
Eksporten til nye markeder i Afrika og Asia øker. EU, USA og Japan er Kinas viktigste handelspartnere. Kinas store overskudd i utenrikshandelen med EU og USA er en kilde til konflikt mellom landene, særlig etter at Trump ble president i USA. Kinas investeringer i utlandet har økt betydelig de senere år, både i Afrika, Europa og Nord-Amerika.
 
Norske medier omtaler stort sett bare i mindre grad nyheter fra Kina.  I seniorakademiet ønsker vi derfor å rette søkelyset mot Kina og hvordan Kina som stormakt posisjonerer seg i internasjonal politikk. Har vi grunn å se på Kina som en truende verdensmakt?
 
Peter Svaar er i dag ansatt i NRK. Han har studert ved School of Oriental and African Studies i London. Svaar har blant annet jobbet som programleder i Ukeslutt, reporter i Dagsrevyen, programleder i Forbrukerinspektørene (2003–2004) og reporter i utenriksredaksjonen i NRK (2007–2009). Han var presseansvarlig for Eurovision Song Contest 2010 i Oslo. I 2011 og 2012 dekket han 22. juli-terrorangrepene og den påfølgende rettssaken mot Anders Behring Breivik .
 
Seniorakademiet avholder sine møter i Bekkelaget menighetssenter i Sandstuveien i Sandstuveien 15. Møtet begynner kl 11.30 med kaffe, kringle og sosialt samvær. Foredraget starter kl 12. 30. Møtet er åpent for alle.