Kampen mot den brutale mafiaen

Mafiaen er ikke noe som hørte Sicilia til på 1950-tallet. Den er mektigere, rikere og mer brutal enn noensinne. Og den sprer seg. Dette vil journalist og skribent Per Kristian Aale fortelle mer om når han gjester Seniorakademiet Ekeberg/Bekkelaget mandag 16.april.

Gjennom bilder, videosnutter og fortelling tar Aale tilhørerne med på en reise gjennom mafiahistorien frem til i dag. Sentralt står imperiet som strekker seg til alle verdens hjørner med politikere, politifolk og dommere på lønningslisten.

Aale forteller også historien om opprøret mot mafiaen hvor modige italienere med fare for egne liv velger å kjempe mot beskyttelsespenger og korrupsjon.

I seks år har Aale reist på kryss og tvers i mafiaens Italia som resulterte i boken «De modige».
Aale har i tillegg til journalistikk studert russisk og statsvitenskap. De siste 14 årene har 45-åringen jobbet i Aftenposten som gravejournalist samt vært avisens korrespondent i Moskva og Brussel.

Etter foredraget avholder Seniorakademiet sitt årsmøte.

Seniorakademiet avholder sine møter i Bekkelaget menighetssenter i Sandstuveien 15. Møtet begynner kl. 11.30 med kaffe, kringle og sosialt samvær. Foredraget starter kl. 12.30.