"Udiplomatisk om Saudi-Arabia"

Tidligere ambassadør Carl Schiøtz Wibye har i boken Terrorens rike gått til angrep på den saudiarabiske wahabbismen som han karakteriserer som en voldelig sekt fra den saudiarabiske ørkenen - og - som dyrker en ekstrem versjon av islam.  I boken gir han oss innsikt i denne sekten som har sin opprinnelse på 1700-tallet av Muhammed ibn Abdul Wahhab. Det eksisterer siden den gang, ifølge Wibye, en allianse mellom Al Saud-familien og wahabbismens presteskap. Winge omtaler i boken hvordan dette indirekte og direkte har fått innvirkning på muslimer i mange land i vår tid. 

Saudi-Arabia er lite tilgjengelig for folk flest, og de fleste av oss vet derfor lite om landet og folkene der. Etter fem år som ambassadør i Saudi-Arabia vil Winge gi noen interessante innblikk i hvordan det var å leve og arbeide der.

Møte holdes i Bekkelaget menighetssenter,  Sandstuveien 15. Møtet begynner kl  11.30 med kaffe,  kringle og sosialt samvær.  Foredraget starter kl 12.30. Gratis adgang for medlemmer.  Andre betaler kr 50.-. Korte spørsmål og kommentarer etter foredraget.  Vel møtt!