CHRISTIAN BORCH og HANS-JOACHIM SCHILDE til Seniorakademiet Ekeberg-Bekkelaget. Medlemsmøte 15. januar

«Tyskland - garantien for Europas fremtid»


Det er tidligere utenriksjournalist og nyhetsanker i Dagsrevyen, Christian Borch, som åpner vårsesongen 2018 i Seniorakademiet Ekeberg-Bekkelaget sammen med teologen og journalisten, Hans-Joachim Schilde.
Med tema: «Tyskland - garantien for Europas fremtid» vil de mandag 15. januar gi en innføring i hvordan Europa vil utvikle seg i 2018 etter valgene i Frankrike, Tyskland og Storbritannia etter Brexit.
I tillegg til Norsk Journalisthøyskole har Borch studert politisk historie ved London School og Economics. Han er hedret med en rekke priser og ble blant annet kåret til Årets nyhetsformidler i 2001. Borch har også en spesiell tilknytning til Tyskland da familien hans, som kommer fra Bergen, etter første verdenskrig hadde store eiendommer i Berlin samt holdt såvel keiseren som tyskerne med norsk sild.


Han etterfølges av teologen og journalisten Hans-Joachim Schilde som vil orientere om hva som skjer i Tyskland i dag. Schilde som er født og oppvokst i daværende Vest-Tyskland, fant kjærligheten i Norge og bor på Malmøya. Etter murens fall jobbet han som journalist med den tidligere opposisjonen i DDR, og dekket bl a fremforhandlingen av en gasskontrakt med Statoil.


Seniorakademiet holder sine møter i Bekkelaget menighetssenter, Sandstuveien 15, ved Bekkelaget kirke. Møtene starter med kaffe, kringle og sosialt samvær kl. 11.30. Foredraget begynner kl. 12.30.