Seniorakademiet Ekeberg/Bekkelaget

Program for våren 2019

Mandag 14. januar

Forfatter Torbjørn Færøvik - «Orientekspressen – en vårreise».

En reiseskildring gjennom 22 byer i 12 land - fra London til Samarkand i Usbekistan - om Orientekspressen, Silkeveien, byene og landene.

 

Mandag 11. februar

Journalist og historieformidler Leif Gjerland«Oslo vender tilbake - gjenerobring av middelalderbyen»

 

Mandag 11. mars

Politiker og idrettsleder Rune Gerhardsen - «Politikk, 50-tallet og andre eventyr.» Rune Gerhardsen forteller om sin far Einar Gerhardsen.

 

Mandag 8. april

Forlegger og skribent Håkon Harket – «Antisemittisme i Norge – fra 1814 til i dag».

Det avholdes årsmøte rett etter medlemsmøtet 8. april 2019

 

Seniorakademiet avholder sine møter i Bekkelaget menighetssenter i Sandstuveien 15. Møtet begynner kl. 11.30 med kaffe, kringle og sosialt samvær. Foredraget starter kl. 12.30. Gratis for medlemmer – andre deltakere betaler kr. 50.- ved inngangen.

VEL MØTT!

VELKOMMEN til vårens første møte i Seniorakademiet Ekeberg/Bekkelaget - mandag 14. januar 2019.
 
Forfatter Torbjørn Færøvik - «Orientekspressen – en vårreise», En reiseskildring fra London til Samarkand i Usbekistan - om Orientekspressen, Silkeveien, byene og landene.
 
Vårprogrammet i seniorakademiet innledes med spennende fortellinger fra Norges fremste reiseskildrer, Torbjørn Færøvik. Han gjorde en eventyrlig reise gjennom 12 land og besøkte i løpet av turen 22 byer – en distanse på 8000 km. Opplevelsene fra denne reisen formidler han til sine lesere i boka «Orientekspressen – en vårreise». Vi får høre om kulturer, tradisjoner og historiske dramaer i land vi kanskje ikke tidligere har hørt så mye om."Det falt seg naturlig å avslutte reisen i Samarkand - Silkeveiens perle, alle drømmeres mål." forteller forfatteren.
 
Torbjørn Færøvik er forfatter, historiker og tidligere journalist. Han har de senere årene særlig skrevet om Kinas og Indias historie. Færøvik har arbeidet som utenriksmedarbeider i NTB, Arbeiderbladet og NRK. Han var NRKs verdensreporter i 1996–97. Han har vunnet Brageprisen 3 ganger.
 
Seniorakademiet avholder sine møter i Bekkelaget menighetssenter i Sandstuveien i Sandstuveien 15. Møtet begynner kl 11.30 med kaffe, kringle og sosialt samvær. Foredraget starter kl 12. 30. Gratis inngang for medlemmer. Møtet er åpent for alle interesserte. Inngangsbillett er da kr 50.-.
 
Vi inviterer til nytt møte i Seniorakademiet Ekeberg/Bekkelaget - mandag 11. februar 2019 med
journalist og historieforteller Leif Gjerland - "Oslo vender tilbake - gjenerobring av et «Nordens Pompeii"
 
I Gamlebyen ligger Oslos «glemte» fortid som minner om byens utvikling fra en liten havn til Norges hovedstad fra 1314. Den ble begravet og glemt på 1600-tallet, og kalles derfor med rette for «Nordens Pompeii».
 Nå står vi midt oppe i en gedigen gjenerobring av Middelalderbyen, en prosess som bl.a. historieformidler Leif Gjerland har vært aktiv i formidlingen av i drøyt 25 år. Foredraget tar oss med inn i det spennende arbeidet der bl.a. gavlmaleri, bronedriving, Vannspeil og tilbakeført terreng gjør at det første Oslo sakte vender tilbake.
 Mer om det som kan skje står å lese i et nylaget "Framtidsbilde for Oslo Middelalderby", som kan leses på nettsiden middelalder.no
 Leif Gjerland er utdannet lærer og journalist. Han har tidligere vært informasjonsleder i Miljøbyen Gamle Oslo og informasjonssjef i Plan- og bygningsetaten. I dag formidler han Oslos historie og byutvikling ved siden av jobben som informasjonssjef i Bydel Sagene. I tillegg til å stå for byvandringer og holde foredrag har han skrevet flere bøker om Oslos historie og utvikling: Hvis slottet lå på Tøyen (2004), Oslos øyrike (2006), Navn i Oslo (2008), Østkanten (2010), Et lite stykke Oslo (2012), Oslo før (2013), Det var en gang i Oslo (2014) og Oslos elleve byer (2015).
 
Seniorakademiet avholder sine møter i Bekkelaget menighetssenter i Sandstuveien i Sandstuveien 15. Møtet begynner kl 11.30 med kaffe, kringle og sosialt samvær. Foredraget starter kl 12. 30. Gratis inngang for medlemmer. Møtet er åpent for alle interesserte. Inngangsbillett er da kr 50.
 
VEL MØTT!

Her kommer ny informasjon.