Anne Sverdrup-Thygeson er insektenes talsperson i Norge og i mange andre land.  Hun beskriver insektene som naturens lim – ufattelig rare og morsomme.

For FSU vil hun legge vekt på samspill mellom kjønnene i insektenes verden. Har damene ledelsen? Som hun har vist i bøker og i media deler hun sin kunnskap på en lettforståelig måte, krydret med engasjerende eksempler.

Anne Sverdrup-Thygeson er professor i bevaringsbiologi ved NMBU (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet). Hun forsker og underviser i naturforvaltning, insektøkologi og skogens biomangfold.

Hun har skrevet to bøker. «Insektenes planet» kom våren 2018, ble nominert til Brageprisen og er solgt til 24 land. I høst fulgte hun opp med barneboka «Insektenes hemmeligheter», en bok om småkryp vi ser rundt oss. «Fjell og vidde» sier i sin anmeldelse: «Kjøp denne boka til alle barn du kjenner. Terningkast 7!»

 Etter 10.45 er det åpent for alle mot en avgift på kr. 100

I løpet av høsten 2019 har vi fire møter. Som før finner de sted andre tirsdag i måneden kl 11. Du finner programmet her som en pdf-fil.