Velkommen til nytt møte i Ekeberg og Bekkelaget seniorakademi 9. oktober!

"Martin Luther - en profet for vår tid".
Reformatoren Martin Luther kan ha påvirket utviklingen frem mot Nord-Europas vellykkede sosialdemokratier.

Det er historikeren og journalisten Halvor Tjønn som vil påvise Luthers betydning på møtet til Seniorakademiet Ekeberg/Bekkelaget mandag 9. oktober. Tema er: "Martin Luther - en profet for vår tid".

Det er verken snakk om et historisk eller teologisk foredrag om reformasjonen som i Ãår feirer 500-årsjubileum. Tjønn har valgt å konsentrere seg om hvordan Luthers tanker har endret det norske samfunnet da og nå. Her vil han blant annet komme inn på utdanning, nasjonalt skriftspråk, økonomisk utvikling og altså et mulig grunnlag for det som har blitt Nord-Europas vellykkede sosialdemokratier.

Halvor Tjønn har hatt en serie om Martin Luther i NRK radio. Som journalist var han blant annet utenriksmedarbeider for Aftenposten med flere perioder i Moskva. Han har skrevet flere historiske bøker blant annet om Olav Hardråde, Olav Trygvason og Muhammed.

Seniorakademiet har sine møter i Bekkelaget menighetssenter ved Bekkelaget kirke. Møtene starter kl. 11.30 med kaffe, kringle og sosialt samær. Foredraget begynner kl. 12.30.