Program for våren  2018

Mandag 15. januar

Forfatter, tidligere nyhetsanker i NRK og utenriksjournalist Christian Borch

og prest og journalist Hans Joachim Schilde - "Er Tyskland garantien for Europas fremtid?"

Hvilken rolle spiller Tyskland i de utfordringer Europa står overfor i dag?

Mandag 12. februar

Redaktør og skribent Per Egil Hegge -  "Vladimir og Donald - perlevenner eller .....?"

Mandag 12. mars

Tidligere ambassadør Carl Schiøtz Wibye - «Udiplomatisk om Saudi-Arabia»

Mandag 16. april

Utenriks-  og gravejournalist i Aftenposten Per Kristian Aale - «Italienernes opprør mot mafiaen»

Årsmøte avholdes etter foredraget.

 

Møtene holdes i Bekkelaget menighetssenter, Sandstuveien 15.Møtene begynner kl. 11.30 med kaffe, kringle og sosialt samvær.

Foredraget starter  kl. 12.30. Medlemmer gratis, andre betaler kr. 50,-. Korte spørsmål og kommentarer etter foredragene.

Vel møtt!

Hilsen styret

CHRISTIAN BORCH og HANS-JOACHIM SCHILDE til Seniorakademiet Ekeberg-Bekkelaget. Medlemsmøte 15. januar

«Tyskland - garantien for Europas fremtid»


Det er tidligere utenriksjournalist og nyhetsanker i Dagsrevyen, Christian Borch, som åpner vårsesongen 2018 i Seniorakademiet Ekeberg-Bekkelaget sammen med teologen og journalisten, Hans-Joachim Schilde.
Med tema: «Tyskland - garantien for Europas fremtid» vil de mandag 15. januar gi en innføring i hvordan Europa vil utvikle seg i 2018 etter valgene i Frankrike, Tyskland og Storbritannia etter Brexit.
I tillegg til Norsk Journalisthøyskole har Borch studert politisk historie ved London School og Economics. Han er hedret med en rekke priser og ble blant annet kåret til Årets nyhetsformidler i 2001. Borch har også en spesiell tilknytning til Tyskland da familien hans, som kommer fra Bergen, etter første verdenskrig hadde store eiendommer i Berlin samt holdt såvel keiseren som tyskerne med norsk sild.


Han etterfølges av teologen og journalisten Hans-Joachim Schilde som vil orientere om hva som skjer i Tyskland i dag. Schilde som er født og oppvokst i daværende Vest-Tyskland, fant kjærligheten i Norge og bor på Malmøya. Etter murens fall jobbet han som journalist med den tidligere opposisjonen i DDR, og dekket bl a fremforhandlingen av en gasskontrakt med Statoil.


Seniorakademiet holder sine møter i Bekkelaget menighetssenter, Sandstuveien 15, ved Bekkelaget kirke. Møtene starter med kaffe, kringle og sosialt samvær kl. 11.30. Foredraget begynner kl. 12.30.

Her kommer ny informasjon.