Seniorakademiet Ekeberg/Bekkelaget

Program for våren 2019

Mandag 14. januar

Forfatter Torbjørn Færøvik - «Orientekspressen – en vårreise».

En reiseskildring gjennom 22 byer i 12 land - fra London til Samarkand i Usbekistan - om Orientekspressen, Silkeveien, byene og landene.

 

Mandag 11. februar

Journalist og historieformidler Leif Gjerland«Oslo vender tilbake - gjenerobring av middelalderbyen»

 

Mandag 11. mars

Politiker og idrettsleder Rune Gerhardsen - «Politikk, 50-tallet og andre eventyr.» Rune Gerhardsen forteller om sin far Einar Gerhardsen.

 

Mandag 8. april

Forlegger og skribent Håkon Harket – «Antisemittisme i Norge – fra 1814 til i dag».

Det avholdes årsmøte rett etter medlemsmøtet 8. april 2019

 

Seniorakademiet avholder sine møter i Bekkelaget menighetssenter i Sandstuveien 15. Møtet begynner kl. 11.30 med kaffe, kringle og sosialt samvær. Foredraget starter kl. 12.30. Gratis for medlemmer – andre deltakere betaler kr. 50.- ved inngangen.

VEL MØTT!

VELKOMMEN til vårens første møte i Seniorakademiet Ekeberg/Bekkelaget - mandag 14. januar 2019.
 
Forfatter Torbjørn Færøvik - «Orientekspressen – en vårreise», En reiseskildring fra London til Samarkand i Usbekistan - om Orientekspressen, Silkeveien, byene og landene.
 
Vårprogrammet i seniorakademiet innledes med spennende fortellinger fra Norges fremste reiseskildrer, Torbjørn Færøvik. Han gjorde en eventyrlig reise gjennom 12 land og besøkte i løpet av turen 22 byer – en distanse på 8000 km. Opplevelsene fra denne reisen formidler han til sine lesere i boka «Orientekspressen – en vårreise». Vi får høre om kulturer, tradisjoner og historiske dramaer i land vi kanskje ikke tidligere har hørt så mye om."Det falt seg naturlig å avslutte reisen i Samarkand - Silkeveiens perle, alle drømmeres mål." forteller forfatteren.
 
Torbjørn Færøvik er forfatter, historiker og tidligere journalist. Han har de senere årene særlig skrevet om Kinas og Indias historie. Færøvik har arbeidet som utenriksmedarbeider i NTB, Arbeiderbladet og NRK. Han var NRKs verdensreporter i 1996–97. Han har vunnet Brageprisen 3 ganger.
 
Seniorakademiet avholder sine møter i Bekkelaget menighetssenter i Sandstuveien i Sandstuveien 15. Møtet begynner kl 11.30 med kaffe, kringle og sosialt samvær. Foredraget starter kl 12. 30. Gratis inngang for medlemmer. Møtet er åpent for alle interesserte. Inngangsbillett er da kr 50.-.

Møte i Seniorakademiet Ekeberg/Bekkelaget - mandag 11. mars 2019

 

Rune Gerhardsen forteller om sin far Einar Gerhardsen i kåseriet «Politikk, 50-tallet og andre eventyr - en annerledes oppvekst»

 Rune Gerhardsen forteller om sin far, Einar Gerhardsen. Han var nok den eneste 4-åring i Norge som visste om kontraheringsstoppen, som var en viktig del av gjenreisningspolitikken etter 2.verdenskrig. Som del av Norges mest politiske familie har han samlet opp inntrykk og historier om landets utvikling gjennom det forrige århundret. Ut av dette kommer det en rekke fortellinger knyttet til hendelser i både krig og fred. Noe er kjent fra før, det meste er det ikke.

Rune Gerhardsen forteller historiene fra en god barndom med en humoristisk snert og sterk innlevelse.

Rune Gerhardsen er kjent som norsk idrettsleder, og politiker. Gerhardsen var byrådsleder i Oslo fra 1992 til 1997. I årene 1973 til 1975 var han leder for Arbeidernes ungdomsfylking (AUF).

Rune Gerhardsen var i tre perioder (i tiden mellom 1986 og 2015) president i Norges Skøyteforbund.

Seniorakademiet avholder sine møter i Bekkelaget menighetssenter i Sandstuveien i Sandstuveien 15. Møtet begynner kl 11.30 med kaffe, kringle og sosialt samvær. Foredraget starter kl 12. 30. Gratis inngang for medlemmer. Møtet er åpent for alle interesserte. Inngangsbillett er da kr 50.-

VEL MØTT!

Her kommer ny informasjon.