Seniorakademiet Ekeberg/Bekkelaget

Program for høsten 2018

 

Mandag 10. september

 Dag O. Hessen, professor i biologi ved Universitet i Oslo og skribent - «Mennesket er bedre enn sitt rykte». En biologs forsvar for det gode i mennesket i en pessimismens og misantropiens tidsalder.

Mandag 8. oktober

Peter Svaar, journalist i NRK og tidligere Asia-korrespondent for NRK – «Kina – en truende verdensmakt?»

Mandag 12. november

Per Egil Hegge, redaktør og skribent - «Vladimir og Donald» - perlevenner eller .....?»

Mandag 10. desember

Hans Christian Bangsmoen, tidligere informasjons-direktør og tidligere visepresident i Norske Akevitters Venner – "Gylne dråper - med skråblikk på norsk akevitt før og nå "

 

Seniorakademiet avholder sine møter i Bekkelaget menighetssenter i Sandstuveien 15. Møtet begynner kl. 11.30 med kaffe, kringle og sosialt samvær. Foredraget starter kl. 12.30

VEL MØTT!

Møte i Seniorakademiet Ekeberg/Bekkelaget mandag 10. september 2018 kl 12.30

 

Professor i biologi og forfatter Dag O. Hessen

«Mennesket er bedre enn sitt rykte».

En biologs forsvar for det gode i mennesket i en pessimismens og misantropiens tidsalder

 

Dag O. Hessen er kjent for sin forskning innen vann, økologi og evolusjon, samt sitt engasjement i krysningsfeltet mellom biologi, miljø og filosofi. Han er professor i biologi ved Universitetet i Oslo.

Han har utgitt over 200 vitenskapelige publikasjoner på disse feltene, og har mottatt flere priser for sin populærfaglige formidling.  Han er anerkjent som en populær formidler og debattant. Hessen har utgitt en rekke bøker og artikler på ulike tema relatert til natur, biologi, gener, menneske og miljø – med både humor, alvor og filosofiske skråblikk. Mennesket i naturen (miljø) og naturen i mennesket (født sånn eller blitt sånn) er ofte gjennomgangstema på hans foredrag.

Hessen ble cand.real. i zoologi i 1982, tok mellomfag i offentlig rett i 1984 og ble dr.philos. i biologi i 1988. Han ble utnevnt til professor i biologi ved Universitetet i Oslo i 1993. Hessen er siden 1998 medlem av Det Norske Videnskaps-Akademi. I 1998 mottok han Norges forskningsråds formidlingspris for sin «popularisering og formidling både i mediene og i bokform av en naturvitenskapelig, evolusjonsbiologisk teori og tankegang som premissbidrag til samfunnsdebatten», og han har senere mottatt en rekke priser bl a Universitetet i Oslos formidlingspris (2008), Riksmålsforbundets litteraturpris (2008), Biomangfoldprisen (2010), Fritt Ords honnør (2010),  Humanistprisen (2013) og Bonnevieprisen (2014).

Her kommer ny informasjon.